Antipasti Il Casato

Dalla terra antipasti (Meat e vegetables starters)


Antipasto del casato (tipico toscano) 

(Tipical toscan Starter of the house)

Sfizietto napoli (olive ascolana,crocchette di patate ecc)

(Mixed fried: ascolana olives ,tiny russels,etc.)

Terrina di porcini e scamorza affumicata

(Sliced bread with smoked Cheese and porcini mushrooms cooked in a bowl in the oven)

Carpaccio di Bresaola e rucola nel cestino di Parmigiano Reggiano

(Thinly sliced bresaola and rocket into a Parmesan cheese basket)

Caprese con bufalina campana (buffalo mozzarella cheese and tomato)

Crudo e bufala (baffalo mozzarella cheese and Parma ham)

Affettati tipici del territorio – (Mixed local Sausage and Ham)

Il Gateau del Casato

(Timbale of Potato ,Cheese and baked Ham)

Mosaico di bruschette e crostini

(Sliced bred with mixed homemade Sauces)

Selezione di formaggi con mostarda

(Cheese selection with fruit compòte)

Insalata arcobaleno  (Insalata di stagione mele,pomodori secchi,pecorino,roast beef e tartufo)

(Mixed salad with apple,dry tomatoes,pecorino cheese,thinly sliced roast-beef and truffle)



Dal mare antipasti (Fish starters)


Misto mare (Cinque assaggi di antipasti di mare del giorno) 

(Five fish's starters of the day)

Mare caprese (gamberoni su letto di pomodori , mozzarella di bufala e menta)

(Prawns with fresh tomato,buffalo cheese and mint)

Insalata di mare con patate (octopus and cuttlefish with potatoes)

Bonbon di tonno con mele e burrata pugliese

(Tuna fish bonbon with fresh apple and burrata cheese)

Gamberoni carciofati

(Prawns with artichokes)

Flan di calamari e patate in crema di asparagi

(Squid and potato timbale with asparagus cream)

Caponata di verdure e tonno al riso venere

(Mixed vegetables and Tuna fish on the Black rice)

Polipetti in umido alla livornese

(Baby octopus with tomato sauce)

Soute di cozze e vongole (Mussels and clams with garlic oil and parsley)

Le Cruditè del giorno(Cruditès of fish of the day)